آگاس، صندوق ۵ ستاره بازار سرمایه
13 تیر 1400 - 15:49
آگاس، صندوق 5 ستاره بازار سرمایه، بار دیگر موفق به کسب بالاترین رتبه عملکرد، از طرف موسسه رتبه‌بندی اعتباری برهان شد.

اختصاصی آگاه پرس: صندوق هستی بخش آگاه (آگاس) در تیر ماه ۱۴۰۰ برای دومین سال متوالی موفق به اخذ نشان ۵ ستاره از طرف موسسه رتبه‌بندی اعتباری برهان شد. این مؤسسه که زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت می‌کند، عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری را در سه بازه زمانی یک، سه و پنج ساله، مورد بررسی و محاسبه قرار می‌دهد. در این بررسی عملکرد هر صندوق بعد از تعدیل بر مبنای ریسک، با دیگر صندوق‌های همتای خود در دوره زمانی مشترک مقایسه می‌شود. در نهایت امتیاز صندوق‌ها در قالب نشان ۵ ستاره (بالاترین رتبه) تا نشان ۱ ستاره (پایین‌ترین رتبه) منتشر خواهد شد.

منظور از نشان ۵ ستاره چیست؟

حتما با خود فکر می‌کنید که فایده نشان ۵ ستاره چیست؟ فعالیت در بازار بورس، همواره چالش‌هایی را برای سرمایه‌گذاران در بر دارد. میزان برخورداری از دانش سرمایه‌گذاری، آشنایی با روش‌های تحلیل بازار و تکنیک‌های معامله‌گری و تخمین میزان سود و بازده، نمونه آن هستند. همین دلایل باعث گرایش مردم به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌شود. اما در این زمان چالش دیگری به وجود می‌آید: کدام صندوق را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنیم؟

برای انتخاب صندوق همواره دو موضوع اهمیت دارد:

• میزان ریسک‌پذیری و بازده مورد انتظار فرد
  • سابقه صندوق و چگونگی عملکرد آن تا کنون

افراد با توجه به میزان ریسک‌پذیری و بازده مورد انتظار خود یکی از انواع صندوق‌های در سهام، مختلط و درآمد ثابت را انتخاب می‌کنند و زمانی که می‌گوییم «صندوق ۵ ستاره بازار سرمایه» اشاره به مورد دوم یعنی «چگونگی عملکرد صندوق تا کنون» داریم. مثلا وقتی صندوق آگاس، نشان ۵ ستاره دریافت می‌کند، به این معنی است که عملکرد آن توسط کارشناسان بازار سرمایه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. نتایج این تحلیل از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار تایید و نشان ۵ ستاره به صندوق اعطا شده است.

نشان ۵ ستاره صندوق آگاس

صندوق هستی بخش آگاه، یک صندوق سهامی و قابل معامله در بورس است که بخش اعظم دارایی آن در سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود. همانطور که می‌دانید صندوق‌های سهامی بالاترین ریسک را در بین انواع صندوق‌ها دارند، بنابراین دریافت نشان ۵ ستاره صندوق آگاس، به معنای کنترل این ریسک به بهترین شکل از طرف مدیران صندوق است.

از طرف دیگر وقتی صحبت از صندوق سهامی می‌شود، سرمایه‎‌گذاران توقع دریافت سود بالای بازار بورس را دارند. متولیان صندوق آگاس توانسته‌اند طی چند سال متوالی، سرمایه‌گذاران را به خوبی از سود بازار بورس منتفع کنند. این صندوق در طی ۵ سال فعالیت خود توانسته بیش از ۲۸۰۰% بازدهی برای سرمایه گذاران ایجاد کند و موفق به کسب بازدهی بیش از % ۲۱۰ در سال ۱۳۹۹ شده است.

کنترل ریسک و بازدهی بالا، معیارهای اصلی سنجش صندوق‌ها از طرف موسسه رتبه‌بندی اعتباری برهان هستند و آگاس، صندوق ۵ ستاره بازار سرمایه، جزو ۴ صندوقی است که از بین ۲۴۰ صندوق، در بررسی معیارها، همواره در صدر قرار گرفته است.

آگاس، صندوق ۵ ستاره بازار سرمایه، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۴ با سرمایه ۱۳ میلیارد ریال آغاز کرد. دارایی این صندوق طی ۵ سال به بیش از ۸ هزار میلیارد ریال رسیده است. صندوق هستی بخش آگاه از نوع ETF است و واحدهای آن با نماد آگاس در بازار بورس و اوراق بهادار معامله می‌شود. سهولت انجام معاملات و نقدشوندگی بالا، از دیگر دلایل محبوبیت آگاس است. آگاس علاوه بر دریافت نشان ۵ ستاره بازار سرمایه، همواره در رتبه‌های برتر شرکت مدیریت فناوری بورس تهران قرار دارد.