بایدها و نبایدهای دریافت سیگنال بورسی
22 اردیبهشت 1400 - 11:02
سیگنال بورسی یا پیشنهاد سرمایه‌گذاری، اگر از سوی مراجع معتبر و قانونی و کارشناسان باتجربه ارائه شود، به افزایش سود سرمایه‌گذاری کمک خواهد کرد و در غیر این صورت ممکن است منجر به زیان شود.

اختصاصی آگاه پرس – در ادامه سلسله یادداشت های «سواد بورسی»، در این یادداشت به معرفی «اهرم مالی در بازار آپشن» می پردازیم.

هر کسی که کمی با بازار بورس آشنایی داشته باشد، با اصطلاح سیگنال نیز آشنا است. سیگنال بورسی یا سیگنال سرمایه‌گذاری یعنی فرد یا مجموعه‌ای به شما برای خرید سهام راهنمایی دهد و مشخص کند چه سهامی را در چه زمانی بخرید و چه زمانی برای فروش اقدام کنید.

تبلیغات بسیاری زیادی در این زمینه دیده می‌شود. بسیاری افراد در شبکه‌های اجتماعی به خرید و فروش سیگنال مشغول هستند و در این میان، عناوینی مانند سیگنال vip و تضمینی نیز شنیده می‌شود. هر حوزه‌ای که گردش مالی داشته باشد، قطعا دچار انحراف‌ها و تخلفاتی نیز خواهد شد و بازار سیگنال‌های بورسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این زمینه هم فعالیت‌های معتبر و قانونی صورت می‌گیرد و هم افراد و گروه‌هایی به معاملات غیر قانونی و نامعتبر مشغولند.

دریافت سیگنال سرمایه‌گذاری برای بسیاری از افراد مفید واقع شده و سود مناسبی را نصیب‌شان کرده است اما قبل از هر چیز باید بررسی کنیم منظور از سیگنال خوب و بد چیست؟

سیگنال سرمایه‌گذاری خوب از مراجع متخصص، معتبر و دارای مجوز صادر می‌شود و برعکس، سیگنال بد از سمت کسانی مطرح می‌شود که تجربه، دانش و تخصص لازم را در حوزه بورس ندارند و فعالیت‌هایشان قانونی هم نیست.

ارائه پیشنهاد برای سرمایه‌گذاری کار ساده‌ای نیست. کسی که در این حوزه فعالیت می‌کند باید به صورت تمام وقت بازار را تحت نظر داشته باشد و اخبار اقتصادی و سیاسی را رصد کند تا بتواند عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌ها را بشناسد. همچنین او باید دانش و تجربه کافی در مورد بازار بورس داشته باشد. دانستن روش‌های تحلیل تکنیکال یا بنیادی ضروری است و البته کسی که به هر دوی این روش‌ها مسلط باشد، تحلیل دقیق‌تری خواهد داشت. از این گذشته، آشنایی با اصول روانشناسی بازار و رفتار معامله‌گران نیز ضرورت دارد. در بسیاری از مواقع نوسانات قیمت‌ها تحت تاثیر هیجانات و احساسات اتفاق می‌افتد و کسی که قصد ارائه مشاوره سرمایه‌گذاری دارد، باید بتواند این الگوهای رفتاری را تشخیص دهد. البته در نهایت هیچ تضمینی برای محقق شدن پیش‌بینی‌ها وجود ندارد.

مراجع قانونی و معتبر، معمولا تحت عنوان مشاور سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنند. برای نمونه می‌توان به وب سایت همفکران اشاره کرد که اولین پلتفرم آنلاین مشاوره سرمایه‌گذاری در بورس ایران محسوب می‌شود. شرکت آوای آگاه با بهره‌گیری از دانش و تجربه گروهی از متخصصان، به انتشار تحلیل‌ها و نقد و بررسی‌های کارشناسانه می‌پردازد و پیشنهادهای سرمایه‌گذاری را به کاربران ارائه می‌دهد.

در بازار بورس همه افراد، چه سرمایه‌گذاران تازه‌کار و چه معامله‌گران حرفه‌ای، می‌توانند از مشاوره سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوند. با این حال، اهمیت دریافت مشاوره در مورد سرمایه‌گذاران مبتدی پررنگ‌تر است. اگر به تازگی وارد بازار بورس شده‌اید، در اولین قدم مراجع معتبر را برای مشاوره پیدا کنید و با تبلیغات سیگنال‌های تضمینی وسوسه نشوید. همچنین می‌توانید از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردانی اختصاصی استفاد کنید و مدیریت دارایی‌های خود را به افراد متخصص و باتجربه بسپارید.