مذاکرات وین چه تاثیری بر بازار بورس دارد؟
17 فروردین 1400 - 14:34
امروز مذاکرات مهمی در وین انجام می‌شود. در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات وین و احیای برجام، چه اتفاقی برای بازار بورس رخ خواهد داد؟

احتصاص آگاه پرس– آنچه که مذاکرات وین را از دیگر مذاکرات متفاوت می سازد، حضور همزمان «رابرت مالی» مسوول امور ایران در دولت آمریکا در این کشور اروپایی است. این نخستین باری است که از زمان خروج آمریکا از برجام و نیز در دولت بایدن، نماینده این کشور به محل مذاکرات هسته ای رهسپار می شود. ضمن اینکه اظهارات اخیر مالی آشکارا از عقب نشینی دولت آمریکا در برخورد با ایران نشان داشت.

کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند، بورس امروز مثبت می‌شود. ۱۵ دقیقه ابتدایی معاملات شاخص کل بازار سهام بیش از ۴ هزار واحد رشد کرد اما با گذشت دو ساعت از معاملات امروز شاخص کل روندی نزولی پیدا کرد و بسیاری از نمادها به دلیل دامنه نوسان نامتقارن معامله نمی‌شوند. برخی کارشناسان معتقدند که مثبت شدن شاخص کل واکنشی مقطعی به مذاکرات وین است و معاملات کم‌جان امروز نیز این موضوع را تایید می‌کند.

به نظر می‌رسد که که بازار انتظار کاهش نرخ  دلار برپایه مذاکرات را دارد و به دلیل این که بخش عمده‌ای از رشد بازار به خاطر تورم بوده است، این کاهش نرخ دلار باعث کاهش ارزش بازار خواهد شد و در کوتاه مدت تاثیر منفی بر بازار می‌گذارد. اما اگر به سمت کاهش تحریم‌ها برویم و تولید شرکت‌ها رونق بگیرد، قطعا در بلند مدت از محل بهبود رشد اقتصادی کشور شاهد یک توسعه پایداری در وضعیت اقتصادی خواهیم بود.

به عقیده کارشناسان در صورت مثبت بودن مذاکرات، یک موج کاهش قیمت دلار را در پیش داریم که در این صورت با توجه به کاهش قیمت دلار شرکت‌هایی که با منبع درآمد دلاری همراه هستند، با باز شدن درهای صادراتی کشور، فروش مستقیم بهتر، درآمد بالاتر و در نتیجه با کاهش هزینه‌ها روبرو می‌شوند. در این صورت با یک واکنش هیجانی همراه هستیم اما در کل به نفع کل کشور و در بلند مدت به نفع بورس است.