
به گزارش آگاه پرس: محمد مهدی سماوات، استراتژیست ریسک و سرمایهگذاری درباره تاثیر انجام شدن برجام روی بازار و زندگی مردم گفت: من شخصا به برجام امید ندارم. مردم خیلی منتظر برجام هستند. اتفاقی که پس از انجام شدن برجام رخ خواهد داد، بیشتر به نفع دولت است تا مردم. مردم نباید منتظر یک شوک بزرگ باشند. ۷۰ درصد از مشکلات اقتصادی اخیر اصلا ربطی به برجام ندارند. به نظر من در صورت رخ دادن برجام، دلار زیر ۲۸ هزار تومان نخواهد رفت و در صورت رخ ندادن برجام، در فصل پاییز نرخ دلار از کف قیمت آن بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزیش خواهد یافت.
وی افزود: من برای فصل پاییز نرخی بین ۲۷ تا ۳۶ هزار تومان را برای دلار پیشبینی میکنم. در این شرایط، دلار نیمایی بین ۲۷ تا ۲۹ هزار تومان نخمین زده میشود. با توجه به اینکه بازار سرمایه از نرخ دلار نیمایی تاثیر میپذیرد، بنابراین تخمین ارزش دارایی و سرمایهگذاری در بازار بورس خیلی سخت نخواهد بود. من شخصا هیچ یک از تصمیمات اقتصادی خود را در انتظار وقوع یا عدم وقوع برجام نگذاشتهام.
سماوات به این سوال که عدم توافق در برجام روی چه بازارهایی تاثیر مستقیم یا غیر مستقیم دارد، اینگونه پاسخ داد: رخ ندادن برجام به صورت مستقیم روی نرخ ارز تاثیر خواهد داشت. به نظر من در این شرایط دلار در کوتاه مدت به ۳۳ هزار تومان خواهد رسید. با بالا رفتن نرخ دلار، دلار نیمایی وارد کانال ۲۸ هزار تومانی میشود. وقتی دلار نیمایی به ۲۸ هزار تومان برسد، بازار کامودیتیها (در بخش فلزات) تحت الشعاع قرار میگیرند. بنابراین در فصل پاییز در گروه فلزات و با محوریت صنعت فولاد، تغییرات مثبتی رخ میدهد. عدم وقوع برجام، نفت جهانی بالای ۱۰۰ دلار را به محدوده تثبیت میرساند. این نفت، برای ایران با قیمت ۹۰ دلار معامله میشود. بنابراین گروه پالایشیها هم در شرایط خوبی به سر خواهند برد. برای گروه پتروشیمی در بخش اوره آمونیاک هم تغییرات مثبتی پیشبینی میشود.
این استراتژیست ریسک و سرمایهگذاری در رابطه با تاثیر برجام روی صنعت بانکداری گفت: به نظر من در صورت رخ دادن برجام تا حداقل ۲ سال اتفاق خاصی در صنعت بانکداری رخ نخواهد داد.
سماوات در پایان تاکید کرد که ۸۰ درصد از تصمیمات اقتصادی ما بدون در نظر گرفتن برجام قابل اتخاذ هستند. همچنین عنوان کرد که خرید صندوقهای سرمایهگذاری بورسی بر پایه طلا گزینه خوبی برای سرمایهگذاری در بلند مدت است.

