صفحه اصلی / اخبار / چه سهم‌هایی را در سبد سهام خود قرار دهیم؟
01 مرداد، 1402
چه سهم‌هایی را در سبد سهام خود قرار دهیم؟

به گزارش آگاه پرس: مجتبی سلطانی، کارشناس و مدرس بازار سرمایه در رابطه با شرایط اخیر بازار گفت: همه ما از شرایط فعلی بازار باخبریم. در این شرایط باید از نمادهایی استفاده کرد که در روند بازار، رشد بیشتری دارند و در شرایط اصلاح بازار، اصلاح کمتری می‌خورند. این نمادها می‌توانند در شریط فعلی بازار، سرمایه ما را حفظ کنند. بنابراین توصیه می‌کنیم که در این شرایط بازار، منفعل نباشیم و تلاش کنیم تا بخشی از زیان خود را جبران کنیم.

سلطانی در پاسخ به این سوال که سبد پرتفو خود را چگونه بچینیم، اینگونه پاسخ داد: برای چیدن پرتفو، ابتدا باید سهم‌های موجود در بازار را دسته‌بندی کنیم و ببینیم که بازار به چه نمادهایی علاقه دارد. بعد از شناسایی این نمادها، می‌توانیم آن‌ها را تهیه کرده و شرایط خود را بهبود دهیم. برخی از سهم‌ها در زیان هستند و امیدی به خروج آن‌ها از زیان نیست. تهیه این سهم‌ها منطقی نیست. دسته بعدی نمادهایی هستند که در زیان هستند اما پتانسیل خروج از زیان را دارند، مثل خاور. این سهم‌ها ارزش سرمایه‌گذاری دارند اما در صورتی که با سهم‌های دسته اول اشتباه گرفته نشوند.

وی افزود: دسته بعدی نه سود دارند و نه زیان، مثل ذوب. بازار به این سهم‌ها علاقه‌ای ندارد. دسته بعدی سهم‌هایی هستند که سود ثابتی دارند و نسبت به تورم رشد می‌کنند. این دسته هم مورد علاقه بازار نیستند اما از دسته قبلی بهترند. این دسته در بلند مدت تورم را پوشش می‌دهند. دسته بعدی مثل حافظ، سود انفجاری دارند. بهتر است ابتدا میزان رشد و ریزش این سهام را بررسی کنیم تا به برآیند کلی آن‌ها برسیم.

دسته بعدی، مثل فولاد و فملی، سود خوب و منطقی دارند. این دسته، شامل سهم‌های کم‌ریسک هستند که برای صندوق‌ها مناسب به نظر می‌رسند. دسته بعدی سود قابل توجهی دارند اما ناگهان با ریزش مواجه می‌شوند، مثل زاگرس. این دسته بدترین نوع سهام هستند. دسته بعدی نمادهایی هستند که به زور پول رشد می‌کنند.

برای چیدن پرتفو ابتدا باید سهم‌ها را به درستی دسته‌بندی کرد و سپس با توجه به سطح ریسک‌پذیری خود، بهترین نمادها را در سبد سهام قرار داد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان یادآور شد: اگر دارایی شما کمتر از ۱ میلیارد است، تقریبا داشتن ۳ سهم برای شما کافی است. همچنین بهتر است، بین ۶۰ تا ۷۰ درصد دارایی شما در سهم‌های کم‌ریسک سرمایه‌گذاری شود. ۲۰ تا ۳۰ درصد دارایی شما هم می‌تواند از سهم‌هایی باشد که سود انفجاری دارند یا از سهم‌های زیان‌دهی باشد که قابلیت رشد دارند.